A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Őrjöngésbe kezdtek a "civil szervezetek" is - Diktatúra


A független médiumok után (FOS), a civil szervezetek (Haha) is együtt tiltakoznak a most elfogadott „szuverenitásvédelmi” törvény ellen. Közleményükben azt írják, hogy ezt a törvényt nem lett volna szabad elfogadni, mert nincs összhangban az alkotmányos, nemzetközi és európai uniós kötelezettségekkel.


A tiltakozást aláíró szervezetek között van az:

- Amnesty International Magyarország 

- K-Monitor

- Magyar Helsinki Bizottság

- Mérték Médiaelemző Műhely

- Political Capital

- TASZ

- Transparency International Magyarország

A szervezetek emlékeztetnek arra, hogy a jogsértés ellen úgy tudnak leghatékonyabban fellépni, ha nem ijednek meg és végzik tovább a munkájukat. A fent írt szervezetek segítséget kínálnak azoknak a civil szervezeteknek, közéleti kérdésekben véleményt mondó polgároknak és médiaszereplőknek, akiket a törvény alapján vegzálni kezdenek. A szervezetek közösen már a törvény elfogadása előtt figyelmeztettek annak veszélyeire.

Mint írják, a most elfogadott jogszabály nem felel meg a demokratikus jogállam kritériumainak, és a felálló Szuverenitásvédelmi Hivatal nem jogállami hatóság, önkényes eljárása ellen nem lehet bírósághoz fordulni. „Az önkényvédelmi törvény nem más, mint titkosszolgálati eszközökre épülő politikai propagandaprojekt, ellene pedig két eszközünk van: példát mutatni azzal, hogy nem hajlunk meg az önkénynek, valamint szolidárisan együttműködünk a szövetségeseinkkel. Mert a hatalom éppen azt akarja elérni, hogy egyedül maradjunk a félelmeinkkel” - írják.

A szervezetek jogi úton is fellépnek a törvény ellen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések