A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktorral találkozik januárban Robert Fico


A magyar miniszterelnök januárban találkozik a szlovák kormányfővel – jelentette be Szijjártó Péter (Fidesz) magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó hozzátette, azt tervezik, hogy a találkozón kétoldalú együttműködési megállapodást írnak alá a határmenti infrastruktúra-fejlesztésről – írta az ATV portál.

A magyar tárcavezető elmondta, a közelmúltban az Ipoly-hidat már átadták – az egyik oldalon Őrhalomnál, a másikon pedig Ipolyvarbónál –, de tervezik, hogy a jövő év elején újabb átkelési pontot adnak át Drégelypalánknál.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: amikor személyesen beszéltek Robert Ficóval, a szlovák kormányfő biztosította arról, hogy olyan stratégiai együttműködésre törekszenek, amelyben kiemelt helyet kap a kisebbségek támogatása.

Ami jó a felvidéki magyaroknak, az az infrastrukturális kapcsolatok építése a határ mentén. Robert Fico és Orbán Viktor 2014-ben kötött megállapodásába foglaltuk bele azokat az Ipoly-hidakat, amelyeket most megépítünk. Nekünk az a stratégiai feladatunk, hogy minél több átkelési lehetőség legyen Magyarország és Szlovákia között. Ez jó a szlovákoknak és jó a magyaroknak a határ mindkét oldalán

– közölte.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések