A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán vétója ellenére Ukrajna bízik abban, hogy megkapják majd az 50 milliárd eurós segélyt


A januári EU-csúcson várhatóan minden szükséges jogi eljárás lezárul, és a támogatás a lehető leghamarabb megérkezik, reagálta közleményében a kijevi külügyminisztérium közleményben Orbán Viktor csütörtök esti vétójára reagálva. 

Orbán azután, hogy belement Ukrajna EU-s csatlakozási tárgyalásainak megkezdésébe, a biztonság kedvéért azért blokkolta az országok szánt 50 milliárd eurós segélyt és az EU hosszú távú költségvetését is.

„Ez egyértelmű jelzés, hogy Ukrajna pénzügyi támogatása az EU részéről folytatódni fog” – közölte a hivatal hozzátéve, hogy a pénzt az ország modernizálására és az uniós integráció felgyorsítására használnák fel.

Zelenszkijnek igen mozgalmas hete volt. Javier Milei argentin elnök beiktatása után tárgyalt Joe Biden amerikai elnökkel, aki a találkozó után bejelentett egy újabb 200 millió dollár értékű támogatást. Az ukrán elnök megbeszélései az amerikai kongresszus republikánus elnökével, Mike Johnsonnal már kevésbé voltak eredményesek, aki azt mondta, pártja továbbra is akadályozni fogja az Ukrajnának nyújtandó 61 milliárd dolláros segélycsomagot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések