A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nyolc év börtönt kapott Deutsch Tamás apósának gyilkosa

Levetítették kedden a Fővárosi Törvényszéken azokat a felvételeket, amelyek közvetlenül azelőtt készültek, hogy meggyilkolták Lazsányi Lászlót. Az egyiken az látható, amint Deutsch Tamás apósa szemben áll gyilkosával, és rámutat a vadásztőrre, amivel pár pillanattal később végeztek vele.

Nyolc év börtönre és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte emberölés bűntette miatt a Fővárosi Törvényszék az 59 éves B. Istvánt, aki két évvel ezelőtt egy elszámolási vita során megölte Lazsányi Lászlót, az MTK és a Csepel volt futballistáját egy Nánási úti apartmanházban. A meggyilkolt férfi Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő apósa volt. A terhelt feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

Kedden egy nyomozó kihallgatásával, a vádlott vallomásainak ismertetésével, a gyilkosság helyszínén készült videók megtekintésével és a perbeszédekkel folytatódott a büntetőper.

Ezt követően levetítették a Nánási úti ingatlan lépcsőházi kamerafelvételeit. Ezeken jól látható volt, hogy B. István szemüvegben, hátizsákkal a hátán, egy vadásztőrrel a kezében megjelenik a lépcsőháznál, majd kinyitja vele a bejárati ajtót és felmegy vele a lakásba.

Később pedig megérkezik a gondnok, és láthatóak voltak a még életben lévő későbbi áldozatról készült felvételek is. Sőt megmutatták azt a fényképet is, amikor az áldozat szemben állt a gyilkosával, és rámutatott arra a vadásztőrre, amivel végeztek vele.

A tárgyaláson bemutatták azokat a videókat is, amelyek a mentősök megérkezését mutatták, illetve azt, ahogy a rendőrök megbilincselik az elkövetőt.

B. István nem jogerősen nyolc év börtönre és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélték emberölés bűntette miatt azzal, hogy feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

Papp Eszter bírónő kötelezte a férfit a 670 ezres bűnügyi költség megfizetésére is. A bíró elmondta, hogy a vádirati tényállást állapította meg apró módosításokkal.

Az ügyészség a kiszabott büntetés súlyosításáért, a vádlott és védője téves jogi minősítésért és enyhítésért fellebbezett. Az ügyész a szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a bűnügyi felügyelet fenntartását, amit a bíróság el is rendelt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések