A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Németország adóemelést javasol az Ukrajnának nyújtott segélyek folytatása érdekében


A német kormány adóemelést javasolt az Ukrajnának nyújtott katonai segély folytatása érdekében.

Erről Monika Schnitzer, a kabinet gazdasági tanácsának elnöke számolt be a Rheinische Post című kiadványnak adott interjújában.

"A különleges események különleges intézkedéseket igényelnek. Az Ukrajnával való szolidaritás, mint a katonai segélyre szánt jövedelemadó felár bevezetése egy lehetséges válasz lenne erre a kihívásra" - mondta Schnitzer.

Korábban a német alkancellár azt mondta, hogy Németországnak készen kell állnia arra, hogy növelje az Ukrajna támogatására fordított kiadásokat.

"Sajnos fennáll a valós veszélye annak, hogy (Ukrajna támogatása - a szerk.) elkezd szétesni. Ezért Németországnak készen kell állnia arra, hogy nagyobb felelősséget vállaljon" - mondta a miniszter.

A német védelmi miniszter szerint Európa arra is felkészül, hogy támogassa Ukrajnát, ha az Egyesült Államoktól megszakad a támogatás.

"Természetesen beszélünk erről. Világosan megértjük, hogy valószínűleg előbb-utóbb kompenzálnunk kell valamit Washingtonból, ami valószínűleg már nem fog érkezni" - mondta Boris Pistorius.

"Most körülbelül öt-nyolc évünk van, ami alatt be kell pótolnunk, amit elvesztettünk: mind a fegyveres erőknél, mind az iparban, mind a társadalomban. Putyin most jelentősen növeli a fegyvergyártást - 60%-os növekedésről beszélünk" - mondta a német védelmi miniszter.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések