A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Negyvencentis vízbe fojtotta nyugdíjas szeretőjét egy nő, életfogytiglant kértek rá


Nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja az ügyészség azt a negyvenéves nőt és a húszéves férfit, akik előbb begyógyszerezték áldozatukat, majd az így elkábított férfit megölték – írta közleményében az Ügyészség.

Az idős férfire azután támadtak rá, hogy felvette a nyugdíját. Altatót tettek az italába, majd miután a férfi eszmélni kezdett bódulatából, egy kád negyvencentis vizébe nyomták a fejét. Tették ezt mindaddig, amíg az áldozat haláláról meg nem bizonyosodtak.

A vádiratból is az kiderült, hogy az asszony rendszeres szexuális szolgáltatást nyújtott a meggyilkolt férfinak. A bíróság előtt is életfogytig tartó szabadságvesztést kért a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a nőre, aki a tettét az unokatestvérével együtt követte el.

A hatgyermekes asszonynak a lakáshoz saját kulcsa is volt. Az elkövetők 290 ezer forintot, élelmiszereket és dohányt vittek el a házból. A páros egymásra próbálta kenni a gyilkosságot az eljárás során.

Súlyosbított a törvényszék

A Nyíregyházi Törvényszék korábban húsz év fegyházra ítélte az elkövetőket a cselekedetük miatt, de az ügyész súlyosabb büntetést kért.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség csak az asszonnyal szemben indítványozta a jelentős súlyosítást, azt, hogy az ítélőtábla életfogytig tartó fegyházra ítélje.

Társa esetében az ítélet helybenhagyására tett indítványt, mivel álláspontja szerint a férfi egyedül nem követte volna el a bűncselekményt. Mivel azonban az áldozat kádba fojtásában meghatározó szerepe volt, ezért nincs ok arra, hogy enyhítsék a büntetését.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések