A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megöléssel fenyegette, majd megrongálta az gépjárműoktató autóját a férfi Debrecenben


Rongálás és más bűncselekmények miatt kell felelnie annak a férfinak, aki bosszúból megkarcolta a sértett autóját, és többször meg is fenyegette.


A vádirat szerint a sértett egy debreceni autósiskolában oktatóként dolgozik, az autósiskola vezetőjével a vádlott perben, illetve haragban áll és ezen ügy kapcsán az illetékes hatóság a gépjárműoktató sértettet tanúként hallgatta ki - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében.

A vádlott a tanú nyilatkozata miatt rendkívül dühös volt, ezért áprilisban, amikor Debrecen belvárosában mindketten gépjárművel közlekedtek és egy piros lámpánál a férfi észrevette a sértettet, átkiabált neki, megöléssel fenyegette és trágár szavakkal illette.

Május 22-én 19 óra körül Debrecen egyik bevásárlóközpontjának a parkolójában állt a sértett kocsija, amit felismert a vádlott és egy hegyes, kemény felületű tárggyal több helyen hosszan végigkarcolta a járművet, illetve megrongálta a bal első ködlámpa burkolatát is és ezzel több mint 600 ezer forint kárt okozott a sértettnek, amely nem térült meg.

A vádlott ekkor is, majd május 24-én a Debreceni Rendőrkapitányság épülete előtt várakozva az ott megjelenő sértettet újra durván szidalmazta és megöléssel fenyegette, amely a sértettben komoly félelmet keltett.

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen nagyobb kárt okozó rongálás bűntette és személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve, folytatólagosan elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések