A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megbírságoltak egy középiskolát, mert hagyta, hogy egy transznemű tinédzser a lányokkal sportoljon


A Floridai Középiskolai Atlétikai Szövetség gyors és súlyos döntést hozott az ügyben, amely akár precedenst is teremthet.

Florida állam súlyos pénzbüntetést rótt ki egy középiskolára, amiért engedte, hogy az intézmény falain belül egy transznemű tini a lányokkal együtt sportoljon. A bírósági dokumentumok szerint a diák a második osztály kezdetén felvett egy női nevet, és azóta az iskolában is azt használta – írta meg a Tampa Bay Times.

A Floridai Középiskolai Atlétikai Szövetség 16.500 dolláros büntetést szabott ki a Monarch High iskolára, emellett az intézményt 11 hónapos próbaidőre helyezte, ami azt jelenti, hogy a további jogsértések még komolyabb büntetéseket vonhatnak maguk után.

A Floridában 2021-ben bevezetett „Igazságosság a Női Sportokban Törvény” megtiltja a transznemű lányoknak és nőknek, hogy részt vehessenek a születésükkör lányként azonosított diákok számára megrendezett sportrendezvényeken, valamint hogy benne legyenek a számukra létrehozott középiskolai csapatokban.

A diákot, aki 33 mérkőzésen játszott az elmúlt két szezonban, múlt hónapban távolították el a csapatból, miután az iskolakörzetet egy névtelen bejelentő értesítette a részvételéről. Az Associated Press nem nevezi meg a diákot a magánéletének védelme érdekében.

Ron DeSantis kormányzó vezetése révén Florida elfogadott egy törvényt a sportoló lányok védelmére, és nem tűrjük el, ha bármelyik iskola megszegi ezt a törvényt – mondta Manny Diaz oktatási biztos, majd hozzátette, hogy „dicséret illeti a Floridai Középiskolai Atlétikai Szövetséget a törvénytelen magatartás gyors és súlyos szankcionálásárért”.

DeSantis hivatala nem kívánta kommentálni az esetet. A kormányzó Iowában tartózkodott a keddi napon a Republikánus elnökjelölti kampány keretében. A kormányzó a törvény elfogadását és a hasonló törvényeket kampánya sarokkövévé tette.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések