A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megállapodott a béremelésről a "kivéreztetett" fővárosi önkormányzat


A Fővárosi Önkormányzat és 16 szakszervezet bérpolitikai megállapodása értelmében januártól a fővárosi dolgozók béremelésének egy főre jutó átlagos mértéke 13,5 százalék lesz.

„Megállapodtunk a szakszervezetekkel, a szerdán elfogadott költségvetés biztosítja a béremelést a Budapest-család dolgozóinak”

– közölte Karácsony Gergely főpolgármester, miután az előző nap botrányos körülmények között fogadta el a 2024-es büdzsét a Fővárosi Közgyűlés.

A tárgyalások soron kívül megkezdődnek a munkáltatókkal, hogy 2024. februárban már a megemelt januári bért lehessen kifizetni.

A városvezető szerint az érdekképviseletekkel egyetértettek abban, hogy „a Budapestet érő kormányzati sarcpolitikának ellenállva” sikerült az idei évre kitűzött bérfejlesztést megvalósítani, és még több területre kiterjesztették a Budapest-pótlékot is.

„Egyetértünk a szakszervezetekkel abban is, hogy a budapesti közszolgáltatásoknál tapasztalható munkaerőhiányra nem a harmadik országbeli kölcsönzött munkavállalók alkalmazása, hanem a belső munkaerőtartalékok feltárása, lakhatási támogatás, képzési programok és a bérek emelése lehet a megoldás. Mert Budapest szolidáris város, megbecsüli dolgozóit, akik mindennap mozgásban tartják, működtetik a várost.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések