A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Meg kéne téged ölni, te szemét magyar” - Rátámadtak Újvidéken egy zenészre


„Meg kéne téged ölni, te szemét magyar” – mondta az ismeretlen támadó a zenésznek.

A Blikk cikke szerint vasárnap délután egy ismeretlen férfi rátámadt egy ismert újvidéki zenészre. A támadás mögött az állhatott, hogy a férfi azt feltételezte a zenésszel kapcsolatban, hogy magyar. Ivan Fece Fircit az Újvidéken élők körében híres és elismert zenésznek számít. A zenész beszámolója szerint az agresszív elkövető hirtelen az autója elé ugrott és elkezdte sértegetni őt.

Szó szerint üvöltözött. Sértegetett, káromkodott, és azt mondta, hogy »meg kéne téged ölni, te szemét magyar«. Aztán elkezdte ütni az autót, és kárt tett a lámpában

– nyilatkozta Fece a Szabad Magyar Szó nevű portálnak. 

Hozzátette, hogy amikor ki akart szállni az autóból felmérni az abban tett károkat, az eddig csak verbálisan inzultáló férfi meg akarta üti őt a járókelők szeme láttára.

Ekkor megjelent három férfi, akik jóhiszeműen megkérdezték, mi a helyzet, erre a támadó elsétált, ők pedig azt mondták, hogy fizetnek, ha nem hívom ki a rendőrséget. Közöltem velük, nem nyomtattak még annyi pénzt, ami fejében én elhallgatnám a történteket. Ezután hívtam a rendőrséget, az egyenruhások kijöttek és őrizetbe vették a támadót, aki megbilincselve tovább szidott engem, valamint a rendőröket, akikre szintén rátámadott – tette hozzá a zenész. 

Elmondtam a lapnak, hogy a rendőrtámadás miatt reméli hogy megfelelően súlyos büntetést fog kapni a támadója. A zenész egyébként a rendőrségen, mikor felvették a vallomását, a származását is tisztázta.

Közöltem velük, talán nem fontos, de hogy teljesen abszurd legyen a dolog, nem vagyok magyar. A szüleim annyi vegyes házasságból származnak, hogy nincs domináns nemzetiségünk. Boldog voltam, amíg Jugoszláviában képes voltam jugoszlávnak érezni magam – mondta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések