A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Marco Rossi: "A továbbjutás álom, nem cél, két lábbal a földön kell maradnunk"


Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a helyszínen követte a 2024-es Európa-bajnokság csoportkörének sorsolását.

Csapata a házigazda németekkel, a skótokkal és svájciakkal került egy négyesbe. Az M4 Sportnak nyilatkozó Rossi szerint vannak ennél erősebb csoportok is, de a továbbjutás számukra csak álom, nem cél.

„Ha nem tévedek, a B, a C és a D csoport papíron nehezebb, mint a miénk. Persze a házigazda Németország ellen nagyon nehéz lesz játszani, fantasztikus játékosaik, edzőjük van, nagyszerű környezetben léphetnek majd pályára.” - mondta Rossi a sorsolás után.

„Skócia, Svájc és Magyarország csak mérkőzésről mérkőzésre tervezhet, mert az egymás elleni mérkőzéseinket bárki nyerheti, így a németek mögötti pozíciók nyitottak.”

„Az álmunk a továbbjutás, de ez egy álom. Nem mondhatjuk, hogy ez a célunk, két lábbal a földön kell maradnunk. Tudjuk, kik vagyunk, és azt is, milyen sokat kell fejlődnünk még. De azt kijelenthetjük, hogy senki se mehet ellenünk biztosra. Ez önmagában egy remek eredmény, de nem helyezhetünk túl nagy nyomást a játékosainkra.”

- jelentette ki Rossi, aki így Csányi Sándor véleményével ellentétesen foglalt állást.

Az MLSZ elnöke a sorsolás után ugyanis úgy fogalmazott, hogy „minimális célnak a továbbjutást kell kitűzni”.

„Természetesen szeretnénk valami különlegessel megajándékozni a szurkolóinkat, mert ők is különlegesek”

– tette hozzá Rossi.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések