A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Macron Párizsba hívja Orbán Viktort, hogy Ukrajna csatlakozásáról győzködje


A francia elnök ezen a hét végén szeretne személyesen egyeztetni Orbán Viktorral.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Orbán Viktor hétfőn levélben kérte az Európai Tanács elnökét, hogy a jövő heti EU-csúcson ne tárgyaljanak Ukrajna csatlakozási tárgyalásának megkezdéséről (a miniszterelnök ezt a péntek reggeli Kossuth Rádiós interjúban is felvetette).

A levél szerint a várakozás az, hogy ezen a találkozón az EU meg tud és meg kell, hogy állapodjon arról, elindítja-e a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával. "Az előkészületek jelenlegi politikai és technikai szintjén ez a várakozás nem megalapozott" – írja Orbán.

Emmanuel Macron francia elnök azonban úgy véli, hogy még meg lehet győzni Orbánt arról, hogy ebben a kérdésben kompromisszum születhessen. Ennek érdekében Macron személyes találkozóra hívta Orbánt Párizsba – írja a Politico keddi hírlevelében.

A lap több uniós forrásra hivatkozva megjegyzi, valószínű, hogy Orbán ebben a kérdésben "csak taktikázik és arra használja fel ezt az ügyet, hogy több uniós pénzhez jusson".

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések