A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Léptek az oroszok Krím kapcsán: megerősítették a védvonalat


A Kreml úgy döntött megerősíti a Krím előterét – írta meg egy ukrán lap.

A Kyiv Independent arról tudósít, hogy Oroszország a Dnyeper folyó menti védvonalait kezdte megerősíteni. A lap emlékeztetett: Herszon városa az orosz invázió kezdetén az oroszok egyik legnagyobb sikere volt, ám 2022 őszén kénytelenek voltak feladni állásaikat az orosz csapatok, „mivel a Dnyeperen nehéz lett volna megfelelő utánpótlást biztosítani, így nehezen védhető helyzetbe kerültek.”

A visszavonulással a fő védvonal a Dnyeper folyó lett, hangsúlyozza a lap, de az ukránok „egyre aktívabban és egyre bátrabban kezdték el átlépni a folyómedret, ami sikerekhez is vezetett és állásokat építettek ki Krinkij településen.”

Az ukrán portál szerint ez a fejlemény aggasztó volt az oroszok számára, mivel innen könnyen megközelíthető a Krím, ami stratégiailag kiemelkedő jelentőségű.

Az ukrán nemzeti ellenállási központ most azt jelentette, hogy az oroszok növelik a jelenlétüket a térségben: többet járőröznek, lekapcsolják a szabotőröket, az együttműködő helyieket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések