A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lengyel tábornok: Ukrajna már csak a védekezésre képes, túl nagy az oroszok fölénye


Ukrajna már csak védekezésre képes, mivel Oroszország előnye túl nagy - közölte Waldemar Skrzypczak lengyel tábornok.

Ezt a véleményét Waldemar Skrzypczak tábornok, a lengyel hadsereg volt parancsnoka fejtette ki a Gazeta Wyborcza című lapnak adott interjújában.

"Az ukránok új ellentámadást jelentenek be, de véleményem szerint erre nem kerül sor. Az oroszok olyan nagy előnyt alakítottak ki, hogy az ukránoknak már csak védekezniük kell"

- mondta a tábornok.

Szerinte az ukrán ellentámadásnak már régen vége.

"Most az oroszok újabb ukrán területeket foglalnak vissza, beleértve a tűzfölényt, és naponta 5-7-szer több tüzérségi lövedéket lőnek ki, mint az ukránok"

- mondta.

"Vajon az oroszok megtartják a kezdeményezést? Határozottan igen. Az ukrán ellentámadás már szeptemberben kudarcot vallott, bár a tüneteket már korábban is láthattuk. Tavasz végén az ukránok nem gyűjtöttek elég erőt ahhoz, hogy áttörjék a jól felkészült orosz védelmet" - tette hozzá a tábornok.

Korábban Volodimir Zelenszkij megnevezte az AFU dél-ukrajnai ellentámadásának kudarcának egyik okát:

"Ellenőrizetlen égbolt - ez hatással volt a 2023-as déli hadműveletre. Nem uraljuk az eget, nincs elég megfelelő fegyverünk" - mondta Zelenszkij.

A CNN amerikai tévécsatorna viszont szörnyűnek minősítette a helyzetet Ukrajna frontvonalán és külpolitikai frontján - írja a Strana.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések