A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lemondott Gelencsér Ferike

Lemondott a Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc, és visszatér a párt élére Donáth Anna – jelentette be a párt szerda délután.

A párt teljes elnöksége távozik, és Donáth egy új csapattal indul neki a tisztújításnak.

„Másfél éve, egy rendkívül nehéz időszakban vállaltam el a Momentum elnöki pozícióját: a párt legnépszerűbb politikusa és akkori vezetője, Donáth Anna a gyermeke születése miatt nem tudta folytatni a Momentum vezetését” – írja Facebook-posztjában Gelencsér Ferenc.

Mint fogalmaz, azt tekintette a feladatának, hogy egyben tartsa a pártot, amíg Donáth Anna újra készen nem áll a vezetésre.

„Ma eljutottunk erre a pontra: Donáth Anna készen áll. Ezért a mai napon arra kértem Donáth Annát, hogy egy hivatalos tisztújítási folyamatot követően, a párt Küldöttgyűlésének támogatásával vegye át a Momentum vezetését és álljon fel egy új elnökség”.

Donáth szerint szükség van egy erős liberális pártra, amely „nem fárasztja populista ígéretekkel a választóit, amely nem néz félre, ha egy jelöltje morálisan vállalhatatlan módon viselkedik”.

Bejegyzéséből az is kiderül, hogy nem egyedül tér vissza, hanem a párt legnépszerűbb politikusaiból álló elnökségi csapattal: Orosz Annával, Soproni Tamással, Hajnal Miklóssal, Bedő Dáviddal, Tompos Mártonnal és Cseh Katalinnal.

A Momentumban 2022 májusában tartottak legutóbb tisztújítást. Akkor némi meglepetésre Gelencsér Ferenc volt I. kerületi alpolgármestert, jelenlegi országgyűlési képviselőt választották a párt elnökének.

Az elnökség Cseh Katalint, a Momentum egyik alapító tagját,(jelenleg ő a párt Európai Parlamenti képviselője is), Ilyés Márton közgazdászt, a Momentum jelenlegi alelnökét, Kele János közgazdászt, politológust, sportújságírót, Kerpel-Fronius Gábort, Budapest okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettesét, Mihálik Edvin történész-politológust, szegedi önkormányzati képviselőt és Paróczai Anikó közgazdászt, kispesti önkormányzati képviselőt. Megbízatásuk két évre szól.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések