A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Leköpte a buszsofőrt, majd hozzávágta a szemetes tetejét is, mert szerinte későn állt meg


Egy békésnek tűnő májusi reggelen történt, hogy egy férfi egy távolsági autóbuszon utazott, és egy debreceni megállónál le akart szállni, de azt későn jelezte. Bár a sofőr megállt, megkérte a férfit, hogy legközelebb időben jelezze a leszállási szándékát.

A vádlott ettől ideges lett, szidni kezdte a sofőrt, és arcon köpte. Miközben lefelé ment a lépcsőn, tovább szidta a férfit, majd visszalépett egy lépcsőfokot, és

levette a buszon található műanyag szemetes tetejét, amit a vezetőhöz dobott.

A fedél a sértett arcát és orrát találta el, amitől a vezetőnek nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett, de nem kérte, hogy a férfit könnyű testi sértés miatt is felelősségre vonják.

A vonatkozó szabályok alapján az autóbusz vezetője közfeladatot ellátó személynek minősül – írja az ügyészség. Az elkövető elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Debreceni Járási Ügyészség a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság a törvényi feltételek fennállása esetén a vádlottat két év börtönbüntetésre ítélje és két évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések