A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Korlátoznák a migránsok számát az iskolákban


Egy iskolaigazgató szerint óriási problémák vannak: sok gyermek nehezen beszél németül, mindennaposak a támadások, és a szülői értekezleteken rendszeresen tolmácsra van szükség.

A migrációs hátterű tanulók aránya nem haladhatja meg a harminc százalékot – közölte Szászország kulturális minisztériuma, amelyet a Bild nyomán szemlézett a Magyar Nemzet. A tartomány azért döntött így, mert a Pisa-felmérések eredményeit jelentős mértékben lerontották a migráns tanulók. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) pár nappal ezelőtt mutatta be a 2022-es Pisa-felmérések eredményeit.

A lap megjegyzi, a szövetségi államok többsége azonban továbbra is elutasítja a migránskvótát. Viszont a Német Tanárok Egyesülete már januárban kongatta a vészharangot:

„Integrációs problémánk van Németországban, ami természetesen az iskolákban is zajlik.

Ha hagyják, hogy az oktatás így lecsússzon, és nem tesznek masszív ellenlépéseket, akkor a konfliktusok fokozódni fognak”

– hangsúlyozta a szervezet vezetője.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések