A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kim Dzsongun szerint a háború a Koreai-félszigeten bármikor elkezdődhet


Kim Dzsongun észak-koreai vezető kijelentette, hogy a Koreai-félszigeten bármikor kitörhet a háború, és az ország északi és déli része közötti egyesítés már nem lehetséges. Erről a Reuters számolt be.

"Hivatalosan kijelentjük, hogy ha az Egyesült Államok és Dél-Korea megpróbál katonailag konfrontálódni velünk, nukleáris elrettentő erőink választ fognak adni" - mondta a KNDK vezetője.

"A minket lerohanni próbáló ellenség vakmerő lépései miatt kész tény, hogy a Koreai-félszigeten bármikor kitörhet a háború"

- tette hozzá Kim Dzsongun.

Ezért utasította hadseregét, hogy készüljön fel "Dél-Korea egész területének pacifikálására" - beleértve az atombombák bevetését "válaszul bármilyen támadásra".

Szavai szerint

"az Észak és Dél közötti kapcsolat már nem rokoni vagy homogén kapcsolat, hanem teljesen két ellenséges ország, két hadviselő fél kapcsolatává változott". 

A Reuters emlékeztet arra, hogy 2024-ben Dél-Korea és az Egyesült Államok "döntő választások" előtt áll, amelynek része lehet a Koreai-félszigeten való eszkaláció.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések