A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiderült: sosem volt ennyi devizatartaléka Magyarországnak


Novemberben új történelmi csúcsra, 40,9 milliárd euróra emelkedett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nemzetközi tartalékainak összege – közölte a jegybank csütörtök reggel. Az előző hónaphoz képest egy 500 millió dolláros zárkörű kibocsátás emelte meg a tartalékot, mely már októberben is sosem látott csúcson volt.

November végén 40,9 milliárd euró volt az MNB nemzetközi tartaléka, ami új történelmi csúcsot jelent. Ezen belül a legnagyobb tételt a devizakövetelések teszik ki, ami a készpénz-betéteket és deviza értékpapírokat jelenti, ezek összege 27,7 milliárd euró volt november végén. Emellett a jegybank aranytartaléka 5,67 milliárd eurót ért, az egyéb tartalékeszközök állománya pedig majdnem 5 milliárdra emelkedett.


Egyébként már az októberi 40,32 milliárd eurós devizatartalék is történelmi csúcsot jelentett, először idén februárban emelkedett 40 milliárd fölé az összeg, akkor 40,26 milliárdot mutatott ki az MNB - írja a Portfolió.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések