A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kétszáz támadást hajtott végre az izraeli hadsereg egyetlen nap alatt

Légi, tengeri és szárazföldi csapásokkal tizedeli a Hamászt az izraeli hadsereg (IDF). Az elmúlt egy napban 200 támadást hajtottak végre, van ahol teljes településeket pusztított el a légierő. Az IDF Ciszjordániában is folytatja a razziát.

Kétszáz, az iszlamista Hamász terrorszervezet objektuma elleni légi, tengeri és szárazföldi támadással folytatódott a háború a Gázai övezetben az elmúlt napon – közölte az izraeli hadsereg (IDF) katonai szóvivője szerda reggel. Az övezet északi részén, Sedzsaijában, a Hamász harci övezetében, ahonnan az izraeli katonákat lőtték, az épületek között terroristákat vettek észre, majd a légierő segítségével megölték őket. Az izraeli lövedékek további, másodlagos robbanásokat eredményeztek, jelezve, hogy a területen pokolgépeket helyeztek el az IDF katonái ellen – közölte a szóvivő.

Egy izraeli egység két, egy járműbe beszálló palesztin fegyverest azonosított. A terroristák egy fegyverraktárnak használt épülethez hajtottak, amely ellen repülőgépet mozgósítottak az izraeliek.

Az irányított légicsapás felszámolta a terroristákat és a fegyverraktárt – mondta a szóvivő.

A katonai szóvivő újabb három, a Gázai övezetben elesett izraeli katona halálát hozta nyilvánosságra szerda reggel.

A szárazföldi harcok kezdete óta 164, a háború október 7-i kitörése óta 498 izraeli katona vesztette életét a harcokban a hadsereg közlése szerint.

Ciszjordániában folytatódott az izraeli hadsereg razziája kedd este Túl-Karm mellett a Núr as-Sámsz menekülttáborban. A katonák hat, terrortevékenységgel vádolt palesztint öltek meg tűzharcban, többeket közülük drónokkal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések