A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Keil Intézet: egy év alatt 90 százalékkal csökkent az Ukrajnának nyújtott katonai és pénzügyi támogatás

A Keil Intézet szerint a háború kezdete óta Ukrajnának katonai felszerelést és pénzügyi támogatást nyújtó 42 országból az elmúlt három hónapban mindössze 20 adott támogatást.

Az Ukrajnának szánt adományokat nyomon követő német kutatóintézet szerint a felajánlások értéke 2022 ősze és 2023 ősze között csaknem 90 százalékkal csökkent – írja a Breitbart a Keil Intézet elemzésére hivatkozva.

Christoph Trebesch, az intézet egyik igazgatója megjegyezte, hogy az adományozók „az elmúlt hónapokban tétovábbá váltak”, és azt állította, hogy az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok által tervezett nagyszabású segélyprogramok további késedelme „jelentősen megerősítené Putyin pozícióját”.

A jelentés szemlélteti, hogy milyen mértékben csökkent az Ukrajnának küldött támogatás mértéke, és megállapítja, hogy

„az újonnan ígért segélycsomagok 2023 augusztusa és októbere között elérte a mélypontot”.

Az intézet kiemeli: ez 87 százalékos csökkenést mutat 2022 azonos időszakához képest. Az Ukrajnának tett ígéretek értéke most a legalacsonyabb 2022 januárja óta – áll az elemzésben.

A Keil Intézet szerint a háború kezdete óta Ukrajnának katonai felszerelést és pénzügyi támogatást nyújtó 42 országból az elmúlt három hónapban mindössze 20 adott támogatást, ami azt jelenti, hogy az ország egyre kisebb támogatói csoportra támaszkodik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések