A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kátyú Geri szerint a Kincstár ellopta a budapestiek pénzét


Szerdán a Kúria hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla korábbi döntését, amely azonnali jogvédelmet biztosított a fővárosnak a szolidaritási adó miatt. Ma egy újabb ítélet született Karácsony Gergely szerint.

Karácsony Gergely péntek délután három óra után pár perccel közölte a Facebook-oldalán, hogy „délelőtt tíz óra után egy perccel a Fővárosi Törvényszék azonnali jogvédelem keretében megtiltotta az Államkincstárnak, hogy inkasszálja a Fővárosi Önkormányzatot”. 

A főpolgármester szerint ehhez képest negyven perccel később a Kincstár mégis levett 4 milliárd 844 millió forintot a fővárosi önkormányzat számlájáról – s ahogy fogalmazott – „konkrétan ellopva ezzel a budapestiek pénzét”. Ez Karácsony szerint nyilvánvalóan bűncselekmény, és egyébként 12 évig nem évül el. 

„Szóval nem lennék nyugodt azoknak a helyében, akik ezt elkövették”

– fogalmazott.

Tehát tovább folyik a háború a kormány és a főváros között, hiszen a Világgazdaság beszámolója szerint szerdán a Kúria hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla korábbi döntését, amely azonnali jogvédelmet biztosított a fővárosnak az állam által követelt szolidaritási adó miatt. (Budapestre 2023-ban mintegy 58 milliárd forint szolidaritási adó hárul, ebből Karácsony Gergely csak 33 milliárdot tart jogosnak.)   
 
Karácsony posztja alapján egy újabb ítélet ismét a fővárosnak adott igazat, de meglepő lenne, ha ezzel lezárulna az ügy, további bírósági ítéletek várhatóak az ügyben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések