A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Januárban érhet véget a gázai hadművelet – megkezdték az alagutak elárasztását


Az amerikai kormány minden segítséget megad Izraelnek, hogy megsemmisítse a Hamászt.

Az amerikai kormány minden segítséget megad Izraelnek, hogy megsemmisítse a Hamászt, de a hadműveleteknek év végéig be kell fejeződniük, mert a lakosság szenvedése tűrhetetlen. Izrael ennél tágabb időablakot tervez, így a legvalószínűbb stratégiai befejezés 2024 január közepe-vége.

Amerikai vélemény szerint a Hamász katonai infrastruktúrjája 2023 végéig felszámolható, legalábbis ezt jelzik a most folyó intenzív hadműveletek Dél-Gázában.

Ez azt jelenti, hogy a terrorszervezet katonai hardvereit, támaszpontjait, bunkereit, alagútjait és fegyverraktárait el lehet pusztítani vagy semlegesíteni egy hónap alatt, és Washington szerint a nagy inváziót Újévre, vagy január első hetére le lehet zárni.

Az amerikai ösztökélésre Izrael azzal válaszol, hogy nem lehet pontosan megjósolni, hogy a Hamásznak hány fegyverese marad meg Gázában elrejtőzve, vagy a civilek közé vegyülve, és milyen területi csoportosításokban. A Hamász becsült katonai létszáma 15-20,000, amit azért nehéz pontosabban megállapítani, mert a terrorszervezet nem tesz közzé adatokat saját veszteségeiről, hanem őket a palesztin halottak összeségébe rejti. Ezért az IDF valószínűleg kénytelen lesz korlátozott akciókkal, azaz nem kinetikus csapásokkal (bombázás) tovább folytatni az átfésülő hadjáratot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések