A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ismeretlen tárgy hatolt át Lengyelország területére az ukrán határ felől


Ukrajna irányából egy ismeretlen tárgy repült be a lengyel légtérbe pénteken kora reggel. Egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mi volt az.

Mint ismert, ma reggel számos ukrán várost támadtak az oroszok.

A lengyel fegyveres erők hadműveleti parancsnoksága tájékoztatott a tárgy lengyel terület feletti behatolásáról. A radarok abban a pillanatban észlelték az objektumot, amikor behatolt a Lengyelország légterébe, és követték a jel elvesztéséig.

"Reggel Ukrajna irányából egy azonosítatlan légi objektum repült be a lengyel légtérbe, amelyet az ország légvédelmi rendszerének radarai a határátlépés pillanatától a jelzés eltűnéséig követtek"

- olvasható a közleményben.


Ezzel összefüggésben a lengyel hadsereg hadműveleti parancsnoka "a vonatkozó előírásoknak megfelelően aktiválta a rendelkezésre álló erőket és erőforrásokat" - áll a közleményben.

Krzysztof Komorski lublini vajda a PAP hírügynökségnek elmondta , hogy folyamatos kapcsolatban áll a csendőrséggel és a regionális rendőr-főkapitánysággal. „Információt kaptunk arról, hogy Hrubieszów környékén egy azonosítatlan tárgy jelent meg a radaron, majd eltűnt. Nincs bizonyítékunk arra, hogy a mi tartományunkban zuhant le” – mondta a vajda.

Duda rendkívüli ülést hívott össze

Andrzej Duda lengyel elnök rendkívüli megbeszélést hívott össze péntek délután Wladyslaw Kosiniak-Kamysz védelmi miniszterrel és miniszterelnök-helyettessel, Wieslaw Kukula vezérkari főnökkel és Maciej Klisz fegyveres erők műveleti parancsnokságának főnökével.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések