A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hat francia város városházát evakuálták bombafenyegetés miatt


Legalább hat francia város városházájára érkezett fenyegető üzenet kedd reggel, ami után az embereket evakuálták az épületekből - jelentette a francia média.

A France Bleu rádióállomás szerint a korzikai Bastia város polgármesteri hivatalába bombafenyegetést tartalmazó levél érkezett, ami után kiürítették az épületet. Emellett hasonló levél érkezett az ország délkeleti részén fekvő Grenoble polgármesteri hivatalába is helyi idő szerint 9 óra körül. A személyzetet evakuálták, és az épületbe való bejutást délig korlátozták.

Mint az északnyugat-franciaországi Saint-Brieuc városháza a honlapján jelzi, az épületből szintén evakuálták az embereket. A városháza körül biztonsági kordont állítottak fel 12.40-ig.

Az észak-franciaországi Rouen polgármesteri hivatala szintén egy bombafenyegetésről szóló levélről számolt be az X közösségi hálózaton. A BFMTV tévécsatorna szerint a nyugat-franciaországi Nantes városháza is kapott bombafenyegetést.

Az ország keleti részén fekvő Annecy városházája is téves riasztás áldozatává vált, miután bombafenyegetésről érkezett bejelentés. A városvezetés szerint a bombafenyegetés feladójának e-mail címe megegyezett a Grenoble-ból, Rouenból, Bastiából és Saint-Brieuc-ból érkezett hasonló üzenetekkel - jelentette a Radio France Bleu.

Októberben egyre gyakrabban érkeztek jelentések Franciaországban elhelyezett bombákról és terrortámadással való fenyegetésekről. Ahogy arról a média beszámolt, a hatóságok több tucatnyi vizsgálatot indítottak az ilyen hamis bejelentések miatt. Több napon keresztül országszerte bombafenyegetésekről érkeztek bejelentések a repülőterekről, és sok repülőteret többször is kiürítettek. A versailles-i kastélyt is többször evakuálták. Az incidensek a Franciaországban elrendelt maximális terrorfenyegetettségi szint közepette történtek, miután egy Arras város iskolájában elkövetett támadásban meghalt egy tanár. A hamis fenyegetések bejelentéséért akár két év börtönbüntetés és 30 ezer eurós bírság is kiszabható.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések