A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hamász-tagok készülhettek terrorcselekményre Berlinben


A Legfőbb Ügyészség szerint a terrorszervezet több tagját is letartóztatták Berlinben. A két férfi a libanoni születésű Abdelhamid Al A. és az egyiptomi állampolgárságú Mohamed B. Emellett a szintén libanoni születésű El-R.-t is letartóztatták ideiglenesen.

A letartóztatott férfiakat azzal gyanúsítják, hogy egy fegyverraktárt akartak felkutatni, és azt zsidó intézmények elleni támadásokhoz készenlétben tartani. A három férfit pénteken bíróság elé állítják – közölte a Bild.

Az 57 éves holland állampolgárságú Nazih R.-t szintén letartóztatták Rotterdamban. Erre Németország kérésére került sor. A férfi ellen Németországban folyik nyomozás, az ügyben a szövetségi ügyészség az illetékes.

A hollandiai letartóztatás csütörtökön vált ismertté egy dániai terrorellenes akció eredményeként. Összesen három embert tartóztattak le. A nyomozók terrortámadás előkészítésének gyanúját hozták fel indokként.

A nyomozás során kiderült, hogy egy hálózat terrorcselekményt készített elő – mondta Flemming Drejer, a dán belföldi hírszerző szolgálat, a PET vezetője egy koppenhágai sajtótájékoztatón.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök hivatala szerint az izraeli titkosszolgálat, a Moszad közölte, hogy a dán hatóságok „európai földön lévő Hamász-infrastruktúrát” lepleztek le, és hét embert tartóztattak le.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések