A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hadházy őrjöng: Orbán hazudik


A Facebookon tombol a Xanaxos.

Orbán Viktor a tegnapi kormányinfón elmondta: azért repül kormánygéppel mindenhova, mert a szabályok ezt írják elő. Emiatt fakadt ki Hadházy.

„A miniszterelnök természetesen ma is hazudott, amikor azt mondta, hogy törvényes volt, hogy »honvédségi« repülőgéppel repült toszkánai hosszú hétvégére a feleségével. Ez még a magyar törvények szerint sem törvényes, akkor sem, ha az ügyészség végül kimentette Orbánt. Arra hivatkozik, hogy nem tehet róla, őt 0-24 órában védeni kell és a szolgálatok biztosíthatják a védelme technikai feltételeit. 

Annyiban igaza van, hogy ha egy Trabantja lenne, a szolgálatok mondhatnák, hogy azzal nem mehet nyaralni, mert az nem biztonságos, adnak  inkább állami  autót alá. Csakhogy  egy menetrend szerinti járaton Orbán feneke pont ugyanolyan biztonságban van, mint a »honvédségi« Airbus-on. A többi utas rendkívüli biztonsági ellenőrzésen esik át (így Orbánnak kevésbé kell félnie, mintha egyszerűen végigsétálna az utcán az emberek között), a repülési szabályok pedig ugyanolyan szigorúak a közforgalmi repülésben, mint a katonaiban (sőt!).  

A miniszterelnök külföldi példákra is hivatkozott, bár konkrétumot nem mondott. Nos: az elmúlt évben bemutattam pl. az osztrák kancellár marokkói útját, aki még úgy is menetrend szerint repülővel ment HIVATALOS útjukra, hogy a kísérete egy része nem fért fel és átszállással ment utána. Ja, persze az csak a csóró Ausztria" - írja Hadházy.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések