A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyurcsány árulózott, Dömötör Csaba tette helyre a szemkilövetőt

Gyurcsány Ferenc szerint a magyar munkás nem kell a magyar kormánynak, megegyeztek a nagy cégekkel, hogy azok a magyar munkások kárára növelhetik profitjukat.

Az a bér, ami szerintünk és a munkások szerint alacsony, az a kormány és a szövetségesei szerint már ma is túlságosan magas. Csökkenteni kell úgy, hogy a magyar munkások helyett külföldi, alacsonyabb bérért dolgoztatható munkásokat hozatnak Európától nagyon távoli országból -mondta a Parlamentben Gyurcsány Ferenc.

A DK elnöke úgy látja, a külföldi munkás nem magától talált Magyarországra, őket a kormány és a vele együttműködő vállalatok hívják. A külföldi munkásokat pedig nem csak azért hozzák, mert vannak betöltetlen álláshelyek, hanem azért is, hogy „a magyar munkást külföldire cseréljék le, mert az utóbbiaknak kevesebbet kell fizetni. Ezzel kikerülik azokat a szabályokat is, amelyek így vagy úgy, de még mindig védik a magyar munkásokat”.

Gyurcsány Ferenc a nemzeti érdek teljes félreértelmezésének tartja, hogy a kormány „ellenséges az európai szövetségesekkel és az Egyesült Államokkal, miközben sok tekintetben aggályos keleti rezsimekkel vagy háborús agresszorral keresi a barátságot”. A volt miniszterelnök szerint ez elárulása a magyar embernek és a nemzeti érdeknek, „nincs, ami ezt menti, nincs, amivel meg lehetne magyarázni”.

Gyurcsány szerint új, szociáldemokrata kormány kell, „Dobrev Klára kormánya”. Addig pedig egyetlen megoldást lát, hogy Orbán Viktor kormánya tiltsa meg az unión kívüli külföldi munkások alkalmazását, amíg nem biztosítják, hogy ne sérüljön a magyar munkavállalók érdeke.

A volt miniszterelnök szerint ez elárulása a magyar embernek és a nemzeti érdeknek, „nincs, ami ezt menti, nincs, amivel meg lehetne magyarázni”.

A parlamenti munka sok mindenre megtanít, leginkább türelemre, nagy türelem kell ahhoz hogy a baloldal leghatalmasabb villalakójától morális oktatóleckéket vegyünk – kezdte válaszát Dömötör Csaba, megemlítve a Motim cég körüli korábbi kifizetéseket.

Az államtitkár az idegenrendészeti törvény módosításával kapcsolatban arra kérte Gyurcsány Ferencet, hogy ne állítson valótlanságokat. A kormány célja, hogy „magyar emberek dolgozzanak magyar munkahelyeken. Magyarországon engedéllyel lehet munkát vállalni, meghatározott időtartamra, és csakis akkor, ha azon az adott munkahelyen magyar munkavállalót nem találtak. Ez lesz Európa legszigorúbb idegenrendészeti törvénye. A cél az is, hogy ne lehessen összekeverni a migrációs kérdéseket a külföldiek munkavállalásának kérdésével”.

Dömötör Csaba a bérekkel kapcsolatban hangsúlyozta,

„önöknek lett volna lehetősége béreket emelni. Tizenegynéhány százalékkal nőttek a reálbérek a kormányzásuk alatt, a mostani kormány alatt több mint 70 százalékkal. Alig emelték a minimálbért, ez a kormány a háromszorosára emelte.

Az árnyékminiszterük nagy nyíltsággal beszél arról, hogy az fejjel menetel a falnak, amikor a reálbéreket emelné a kormány. Ez ugyanaz a politika, ami 2010 előtt csődbe vitte az országot”.

A kormánypárti politikus megjegyezte, „folyamatosan kampányolnak azért, hogy ne kapjuk meg az uniós pénzeket, támadják az infláció elleni intézkedéseket, adóemeléseket javasolnak, a munkahelyteremtő beruházásokat is támadják”.

Dömötör Csaba kitért ara is, „az idei év arról szólt, hogy a DK bekebelezte a baloldal jelentős részét. Ez Budapesten azt jelenti majd, hogy Karácsony Gergelynek megengedik, hogy újra jelölt legyen, cserébe a DK adhatja a legtöbb polgármesterjelöltet a kerületekben. A végén még azok is egy listán lesznek önnel, akik most öles cikkekben mímelnek álkonfliktusokat a DK-val.

Tizenhárom év után eljutottunk oda, hogy Gyurcsány Ferenc helyett Dobrev Klára férje lett a baloldal vezetője.

Közben létrejött, osztódott és egyesült rengeteg baloldali párt, ennél egyszerűbb lett volna az MSZP-ben tartani egy tisztújító kongresszust”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések