A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyalogosok közé hajtott egy teherautó Passauban

Gyalogosok közé hajtott egy teherautó a bajorországi Passau belvárosában péntek délelőtt, egy 37 éves nő a helyszínen életét vesztette, további négy embert, köztük a nő 11 éves lányát súlyos sérülésekkel kórházba szállították.

A rendőrség közlése szerint a 63 éves sofőr - aki szintén megsérült a balesetben - árut szállított az üzletekkel teli Bahnhofstrassén. Állítása szerint egy előtte álló autóbuszt akart kikerülni, de véletlenül a járdára hajtott a gyalogosok közé.

A helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség, a mentőszolgálat és a tűzoltóság. Az utcát és környékét lezárták, a baleset körülményeit szakértők vizsgálják.

A rendőrségi szóvivő cáfolta a közösségi médiában megjelent feltételezéseket, miszerint szándékos gázolás történt volna.

Hangsúlyozta, hogy nem terrortámadásként, hanem közúti balesetként kezelik a történteket. Passau polgármestere együttérzését fejezte ki az érintetteknek és a hozzátartozóknak.


‼️🚑Großalarm in Passau🚑‼️ Am heutigen Freitag, den 29.12.2023 ist es gegen 09:55 Uhr zu einem tragischen...

Posted by Rettung Stadler on Friday, December 29, 2023

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések