A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyre több ukrán adna át területeket Oroszországnak

A kétéves évfordulóhoz közelít az ukrajnai háború, és úgy tűnik, a harcokba az ukrán lakosság is kezd belefáradni.

A Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet legfrissebb felmérése arra mutatott rá, az elmúlt hét hónapban közel duplájára emelkedett azon ukránok száma, akik készek lennének területi engedményeket tenni Oroszországnak a békéért cserébe. Egy részük úgy látja, a keleti nagyhatalom erőfölényben van, melyet nyugati segítséggel sem lehet legyőzni – többségük (71 százalék) azonban továbbra is abban bízik, külföldi segítséggel Ukrajna számottevő sikereket tud elérni.

Noha a megkérdezettek többsége továbbra is ellenzi a lépést, egy hónap alatt 14 százalékról 19 százalékra nőtt azok aránya, akik területeket adnának át Oroszországnak.

A felmérés arra is rámutatott, elsősorban a Nyugat-Ukrajnában, valamint az ország központi területein élők azok, akik területi engedményeket tennének Oroszországnak, a Kelet- és Dél-Ukrajnában élők körében kevésbé népszerű a gondolat – noha ők éppen a frontvonal mellett élnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések