A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.

Az Egyesült Államok minden tekintetben Magyarország egyik legfontosabb gazdasági partnere
− írja közleményében a nagykövet. „Mi vagyunk Magyarország harmadik legnagyobb befektetője, második legfontosabb kereskedelmi partnere, és az Európai Unión kívüli vezető exportpiac” − folytatja. 

Ezt az amerikai egyszerűen „váratlan adóknak” nevezi, majd arról panaszkodik tovább, hogy ez mennyire rossz hatással lehet a külföldi cégekre ez a döntés a magyar piacon.

Magyarországban egy olyan szövetségest lát a diplomata, „amely a NATO szövetségeseire támaszkodik, de jól érzi magát, ha figyelmen kívül hagyja ugyanezen szövetségesek és a mi Szövetségünk érdekeit, ideértve az európai háború idején is” − írja.

Majd Orbán Viktort Putyin-pártisággal vádolja meg.

„Ez a figyelmen kívül hagyás nyilvánvaló, amikor a miniszterelnök átöleli Putyint, amikor kormánya azzal fenyegetőzik, hogy feltartja szomszédjának, Ukrajnának a rendkívül szükséges segélyeket, miközben ukrán férfiakat, nőket és gyerekeket gyilkolnak meg háborús bűnösök.

Amikor a független médiát és a civil társadalmi szervezeteket vizsgálják és támadják. Amikor a bírákat maszatolják. Amikor a nemzet meg akarja erősíteni kapcsolatait Oroszországgal egy olyan időszakban, amikor szövetségesei elszigetelik.”

Ezzel szemben Magyarország a béke pártján áll és mindig is a béke pártján állt, ahogy Orbán Viktor többször is hangsúlyozta már.

„A miniszterelnök éppen tegnap ismertette Magyarország filozófiáját e döntések mögött. Magyarország külpolitikája szerinte »radikális«. Diplomataként azt állítom, hogy országaink nemzeti érdeke egy olyan külpolitika fenntartása, amely tartós értékeken, közös érdekeken és a szövetségesek közötti hosszú távú stratégiai kötelezettségeken alapul, és amely példátlan stratégiai előnyökkel járt” − írja Pressman.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések