A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csak erős idegzetűeknek! Életfogytig tartó fegyházat kértek a várandós lányát megölő férfira


A Nógrád Vármegyei Főügyészség több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat egy 49 éves diósjenői férfival szemben, aki 2009 elején előbb a 19 éves, majd a 14 éves nevelt lányát is megölte – olvasható az ügyészség honlapján

A vád szerint a férfi 2009 februárjában a diósjenői házukban összeveszett a 19 éves nevelt lányával, akiről megtudta, hogy gyermeket vár. 

Többször fejen ütötte, majd megrugdosta a földre kerülő sértettet, aki a bántalmazás következtében életét vesztette. 

A férfi a holttestet az élettársa segítségével még aznap elásta a háza udvarán – számoltak be.

Egy hónap múlva a férfi a februári áldozat 14 éves húgával veszett össze, aki bevásárlásra kért pénzt tőle. A veszekedés közben a háza udvarán fojtogatta a lányt, majd úgy megverte, hogy a sértett a bántalmazásba belehalt. A férfi a holttestet előbb a házában egy ágy alá rejtette, majd éjjel a közeli erdőben elásta.

A férfi 2015 nyarán arról értesült, hogy az erdőt fel akarják parcellázni, ezért a lány csontjait kiásta és elégette, az el nem égő maradványokat pedig máshol földelte el. A vádlott élettársa, aki a sértettek anyja volt, tudott a férfi tetteiről, azonban ha bárki kereste a lányokat, azt mondta, hogy Budapestre költöztek.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség a férfi ellen több emberen elkövetett emberölés bűntette, míg élettársa ellen bűnpártolás bűntette miatt emelt vádat. 

Az ügyészség a vádiratában a férfival szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés, a nővel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Arra az esetre, ha a vádlottak a bíróság előtt a váddal egyezően, teljes körűen beismerik a bűncselekmények elkövetését, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, a férfival szemben a cselekmény elkövetésekor hatályban lévő Büntető törvénykönyv szerint kiszabható legmagasabb határozott tartamú szabadságvesztés, azaz 15 év fegyház, míg a nővel szemben két év börtön az ügyészi indítvány – közölte a vádhatóság. Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék dönt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések