A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brit miniszterelnök-helyettes: "semmi pánik, de szerezzen be mindenki elemes rádiót és gyertyákat!"


A brit miniszterelnök-helyettes, Oliver Dowden arra figyelmeztetett, hogy a háztartásoknak gyertyákat és elemes rádiókat kell készletezniük arra az esetre, ha egy katasztrófa megbénítja a digitális eszközöket.


Oliver Dowden felszólította az embereket, hogy készüljenek fel arra, hogy az internet- és az energiarendszer összeomlása esetén vissza kell térniük az "analóg" korszakba.

A részleteket a kormány jövőre induló hivatalos "ellenállóképességi honlapja" fogja tartalmazni, amely tanácsokat fog adni a természeti katasztrófákra, világjárványokra és rosszindulatú cselekményekre, például kibertámadásokra vagy terrorizmusra való felkészüléshez.

Dowden szerint az emberek túlságosan az internetre támaszkodnak, ami katasztrófa esetén elszigetelheti őket az információs vákuumban. "Régen mindig is úgy volt, hogy mindenki hozzáférhetett egy elemes rádióhoz" - mondta.

"Hány embernek van olyan kommunikációs eszköze, amely nem függ a digitális és az elektromos hálózattól? Nem szabad azt feltételeznünk, hogy az az ellenálló képesség, amellyel felnőttként rendelkeztünk, most is megmaradt, mert a társadalom digitalizálódott." - tette hozzá.

Régebben az volt a szokás, hogy a lépcső alatti szekrényben "fáklyát vagy gyertyákat" tartottak. 

De a társadalom "felismerhetetlenül megváltozott" az elmúlt 20-30 évben, mondta Dowden úr, hozzátéve: A kormánynak biztosítania kell, hogy a digitális korban is ellenállóak legyünk - beleértve azoknak az analóg képességeknek a megfontolását, amelyeket érdemes megtartani. 

Ha áramszünet lenne, és híreket akarnának kapni, honnan szereznék meg azokat a híreket? A régi időkben bekapcsoltuk a rádiót, és hallottuk, mi történik.

Dowden, akinek hatáskörébe tartozik az Egyesült Királyság vészhelyzetekkel szembeni ellenálló képességének kiépítése, azt mondta, hogy felülvizsgálja a hivatalos tanácsokat annak érdekében, hogy a britek "felkészültek és ellenállóak" legyenek.

"Lehet, hogy holnap is bekövetkezik egy ilyen csapás" - mondta. Az új weboldal lehetővé teszi a lakosság számára, hogy önkéntesként jelentkezzenek egy regionális vagy országos válsághelyzetben való segítségnyújtásra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések