A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az ukrán hadsereg csökkentette a katonai műveleteket a külföldi segítség hiánya miatt


Az ukrán csapatok visszavettek néhány katonai műveletet a külföldi segítség hiánya miatt – közölte a hadsereg egyik magas rangú tábornoka. 

A katonák a tüzérségi lövedékek hiányával is szembesülnek a „teljes frontvonal mentén” – mondta Olekszandr Tarnavszkij dandártábornok a Reutersnek.

„Gond van a lőszerrel, különösen a posztszovjet (lövedékekkel) – a 122 milliméteres és a 152 milliméteres lövedékekről beszélek. És ma ezek a problémák az egész frontvonalon fennállnak” – mondta.

Tarnavszkij tábornok szerint a hiány nagyon nagy probléma, és a külföldi katonai segélyek csökkenése hatással van a harctérre.

„Az a mennyiség, amivel ma rendelkezünk, a szükségleteinket tekintve ma nem elegendő számunkra. Ezért újraosztjuk azt. Újratervezzük a magunk számára kitűzött feladatokat, és kisebbre szabjuk őket, mert gondoskodnunk kell róluk” – tette hozzá.

Kommentárjai azután hangzottak el, hogy a republikánus törvényhozók megakadályoztak egy 60 milliárd dolláros segélycsomagot, Magyarország pedig 50 milliárd eurós uniós támogatást Kijevnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések