A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az olasz kormánypárt törvénnyel akarja kötelezővé tenni a karácsony megünneplését az iskolákban

Kötelezővé akarja tenni a hagyományos karácsonyi ünnepi jelképeket az oktatási intézményekben és büntetné a betlehemet eltávolító iskolaigazgatókat az Olasz Testvérek (FdI) nevű olasz jobboldali párt.

A párt törvényjavaslatot terjesztett be arról, hogy ne lehessen eltörölni a betlehemek építését, valamint eltávolítani a többi karácsonyi és húsvéti jelképet egyetlen olaszországi oktatási intézményből sem.

A javaslatot Lavinia Mennuni, az Olasz Testvérek szenátora nyújtotta be szerdán a parlamentben.

Igent mondunk a karácsonyra, nemet az úgynevezett télünnepre

– hangoztatta.

Hozzátette, a törvénytervezet fegyelmi eljárást kezdeményez a betlehemeket az iskolákból eltávolító igazgatókkal szemben. Az Olasz Testvérek elfogadhatatlannak tartja, hogy az ünnepeket “elszakítsák az ország kulturális és történelmi hagyományaitól”, valamint “megfosszák erkölcsi tartalmuktól”.

Lavinia Mennuni kifejtette, egyes oktatási intézetek néhány éve “elfogadhatatlan és zavarba ejtő” döntéseket hoznak, megtiltva betlehemi jászlak állítását az iskolákban vagy teljesen megváltoztatva a karácsonyi ünnepek mély üzenetét “lehetetlen téli ünnepségek rendezésével arra hivatkozva, hogy ne sértsék meg más vallások hívőit”. Mindez a törvénnyel nem lesz többé lehetséges sem a szülők, sem a diákok, sem más egyének vagy szervezetek részéről – tette hozzá, hangsúlyozva, hogy a javaslatot nagyon sok szenátor már aláírta.

El a kezekkel a betlehemtől!

– hangoztatta Mennuni.

Megjegyezte, a keresztény ünnepek az olasz nemzeti identitás részét képzik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések