A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az EU-csúcson Ukrajna csatlakozási tárgyalásairól, nem pedig uniós tagságáról lesz szó - közölte Ursula


Ukrajna uniós csatlakozási folyamata időt igényel, és Kijevnek minden feltételt teljesítenie kell. Ezt Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője jelentette ki a Le Parisien című napilapnak adott interjújában.

"Az Európai Tanács csütörtöki és pénteki csúcstalálkozóján a csatlakozási tárgyalások megkezdéséről lesz szó, nem magáról a csatlakozásról, amely mindenképpen időt vesz igénybe. Ukrajna uniós csatlakozására természetesen csak akkor kerülhet sor, ha a tagság valamennyi feltétele teljesül"
- mondta von der Leyen.

Korábban Orbán Viktor azt mondta, hogy az uniós vezetőknek "tartózkodniuk kellene attól, hogy az Európai Tanács decemberi ülésén Ukrajna uniós csatlakozásáról tárgyaljanak, mert ebben a kérdésben nincs egység a tagállamok között".

Mint ismert, Emmanuel Macron francia elnök a mostani ülésen nem győzte meg Orbán Viktort arról, hogy támogassa Ukrajna uniós csatlakozását. A magyar miniszterelnök szerint az EU több okból kifolyólag "nem kész és nem is tudja" befogadni Ukrajnát. A magyar kormányfő Ukrajnát "a világ egyik legkorruptabb országának" nevezte.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések