A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Antwerpenben 31 migráns fiatalnak otthon kell maradnia szilveszterkor


Bart De Wever antwerpeni polgármester immár második éve rendelt megelőző házi őrizetet szilveszterkor az ismert garázdaság elkövetőire. Ez 31, 13 és 22 év közötti antwerpeni "fiatalt" (értsd: migránst) érint. Most először van köztük két nő is. Az intézkedésnek meg kell akadályoznia, hogy megzavarják a közbiztonságot és a nyugalmat - írja a vrt.be.

Atüzektől, tűzijátékoktól és petárdáktól a vandalizmusig és a rendfenntartók elleni erőszakig: a szilveszteri rendbontás szomorú hagyománnyá vált sok nyugat-európai városban az elmúlt években.

Az antwerpeni polgármester ezért tavaly először rendelt el megelőző házi őrizetet szilveszterkor 27 ismert rendzavaró elkövetővel szemben. Pozitívan értékelték az intézkedést. így idén is 31 fiatalnak kell otthon maradnia.

Ismert visszaeső elkövetők

A házi őrizetbe helyezett 31 "visszaeső elkövető" közül 18 kiskorú. A legfiatalabb 13 éves, a legidősebb 22 éves. Az átlagéletkor 17 év. Most először van két nő is.

Olyan fiatalokról van szó, akik több szabálysértésről is ismertek, például garázdaságról, verekedésről, gyújtogatásról, vandalizmusról, fegyvertartásról vagy rendőrök elleni támadásról. Néhányan tavaly több tucatszor kerültek a rendőrségi őrizetbe. Köztük van néhány ismert "ifjúsági banda" vagy olyan csoport is, amely olyan környéken tevékenykedik, mint a Luchtbal vagy a Sint-Andries.

Letartóztathatják azokat a fiatalokat, akik nem tartják be az intézkedést, és akár 350 eurós bírsággal is sújthatják

A szabály szilveszter 17 órától másnap reggel 8 óráig érvényes. Az antwerpeni rendőrség aktívan gondoskodik arról, hogy a fiatalok ne menjenek ki a szabadba ezekben az órákban. Ha nem tesznek eleget, adminisztratív letartóztatásba kerülhetnek, és akár 350 eurós bírsággal is sújthatják őket.

Tavaly 27 fiatalból 18 felelt meg az intézkedésnek. Öten nem voltak otthon. Kettőjüket ezután az utcán találták meg és letartóztatták. Három másik fiatal a tilalom egy részében nem volt otthon, egy fiatal pedig külföldön tartózkodott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések