A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Aggódnak az orosz-észak-koreai közeledéstől a szomszédos hatalmak

Az Egyesült Államok, Dél-Korea és Japán nemzetbiztonsági tanácsadói Oroszország és Észak-Korea megerősödő együttműködéséről tárgyaltak - közölte szombaton Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója, aki a háromoldalú találkozóra érkezett Szöulba.

Sullivan a két kollégájával, a japán Akiba Takeóval és a dél-koreai Cso Te Jonggal lezajlott háromoldalú találkozót követően újságíróknak elmondta, hogy Washington, Szöul és Tokió biztos abban, hogy Észak-Korea fegyvereket szállít Oroszországnak, amelyeket Moszkva az Ukrajna elleni háborúban akar használni.

Azt is bejelentette, hogy Amerika, Dél-Korea és Japán új kezdeményezésekről állapodott meg az észak-koreai kiberfenyegetések - köztük a kriptovalutával kapcsolatos visszaélések és a kémműholdak telepítése - elleni fellépésként.

A három ország nemzetbiztonsági tanácsadóinak találkozójára azt követően került sor, hogy Phenjan bejelentette további kémműholdak telepítését.
Az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó Japán kollégája, Akiba Takeo elmondta, hogy Észak-Korea illegális kibertevékenysége újabban komoly kihívást jelent, és hozzátette, hogy Phenjan ezzel a kibertevékenységgel teremti meg a forrást elszigetelt országa nukleáris rakétafejlesztési programjához.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések