A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Zeneakadémián tűnt fel Cate Blanchett, aki odavan a Saul fiáért


Cate Blanchett kétszeres Oscar- és négyszeres Golden Globe-díjas ausztrál színésznő és filmrendező a Zeneakadémián járt. „Egy különleges vendégre lettünk figyelmesek Baráti Kristóf és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának október 22-i koncertjén a közönség soraiban” – írja közösségi oldalán a Zeneakadémia, amit a Mandiner szúrt ki. 

A világhírű színművész nem először jár nálunk, hiszen a 2022-ben bemutatott Tár című filmjéhez zongoraleckéket vett a Zeneakadémia egyik tanárától. Bár Cate Blanchett gyermekkorában tanult zongorázni, a hangszeres készségeit is magasabb szintre kellett fejlesztenie – írják.

Ehhez a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanárától, Virág Emesétől vett órákat. A színésznő egy korábbi budapesti tartózkodása alatt ismerkedett meg a zongoraművésszel, aki hetente egyszer foglalkozott vele. A felkészülés sikerét jelzi, hogy az amerikai mozikban már futó film méltatásaiban a kritikusok kiemelték a jelenetek valósághűségét – írták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések