A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A terrorfenyegetés miatt szigorúan őrzik a kölni dómot szilveszterkor is

A városban mulatozók gépfegyverrel felszerelkezett tisztekkel is találkozhatnak.

Szigorú biztonsági intézkedéseket foganatosít a német rendőrség a kölni dóm védelme érdekében az újévi ünnepségek alatt.

„Az átcsoportosítás célja megelőzni bármiféle esetleges támadást” – közölte Martin Lotz, a zónáért felelős rendőrtiszt. A városban mulatozók gépfegyverrel felszerelkezett tisztekkel is találkozhatnak – figyelmeztetett, majd hozzátette: ez sokak számára nyugtalanító lehet, de az intézkedés azért született, hogy az emberek biztonságban ünnepelhessenek.

A német hatóságokat korábban egy iszlamista csoport esetleges szilveszteri terrortámadásáról értesítették. Emiatt már karácsonykor megerősítették a dóm körüli biztonsági intézkedéseket, a katedrálist pedig zárva tartják a turisták elől.

Vasárnap a rendőrség őrizetbe vett egy 30 éves tádzsik férfit Köln városától mintegy 100 kilométerre, akit azzal gyanúsítanak, hogy korábban egy támadás előkészítésének tervével látogatott el a dómba.

Lotz közölte, hogy a katedrálist „nem egyszerű” súlyosan megrongálni, ezért attól tartanak, hogy a fenyegetés az épület környezetére is vonatkozik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések