A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Soros-szervezetek egyik bizalmi embere a számlagyáras ügyvéd testvére


Az Amnesty International Magyarország igazgatója korábban az Open Society Foundations (OSF) emberi jogi programjának büntető igazságszolgáltatási csoportjában dolgozott.

A NAV a napokban csapott le egy hatalmas méreteket öltő számlagyár működtetőjére, egy praxisától eltiltott ügyvédre, aki kizárásos alapon nem lehet más, mint Vig Mór, az Amnesty International Magyarország igazgatója, Vig Dávid testvére. 

Csütörtökön este aztán az Amnesty a Facebook-oldalán kiadott egy közleményt, amely egyáltalán nem cáfolta értesüléseket.

A szervezet ebben csupán azt írja: bíznak abban, hogy a történteket egy független és pártatlan eljárásban vizsgálják ki, és azt nem eszközként használják ellenük.

Új információ jelent meg az ügyben

Komoly külföldi támogatásokat bezsebelő Soros-szervezetek egyik bizalmi embere lehet Vig Dávid, akinek testvérét, Vig Mór ügyvédet nagy valószínűség szerint üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás elkövetésével gyanúsít a bíróság, és akit nemrégiben le is tartóztatott – írta meg pénteki cikkében a Magyar Nemzet.

Mint a lap az Amnesty International Magyarország igazgatója kapcsán megjegyzi: életrajza alapján Vig Dávidot akár a Soros-hálózat magyarországi emberének is lehet tekinteni.

Vig éppen négy éve dolgozik a magyar kormányt előszeretettel támadó szervezet vezetőjeként, előtte pedig a Magyar Helsinki Bizottság rendészeti programját vezette. Ennél fontosabb ugyanakkor, hogy 2011 és 2016 között Soros György alapítványa, az Open Society Foundations (OSF) emberi jogi programjának büntető igazságszolgáltatási csoportjában dolgozott – teszik hozzá.

A cikk rámutat arra is, hogy egy pár hónappal ezelőtt kiderült: Soros 2016 és 2021 között több mint tízmilliárd forinttal tőkésítette fel a magyarországi hálózatát. A legtöbb pénzt a Karácsony Gergely vezette főváros kapta, de a támogatottak között természetesen ott van a Magyar Helsinki Bizottság és Vig jelenlegi szervezete is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések