A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

800 millió forint értékben foglalt le illegális szoftvereket a NAV


800 milliós fogásról, illegális szoftver lefoglalásáról posztolt a Facebookon a NAV, azt írták, az autódiagnosztikai eszközök mellett közel ezer Elf Bart és 20 millió forint készpénzt is találtak egy panellakásban. Azt írták, hogy a hamis termékek iparjogvédelmi értéke meghaladja a 264 millió, a szerzői jogi értéke az 556 millió forintot, a jövedéki termékek értéke pedig a 8 millió forintot.

Illegális szoftverekre és hamis autódiagnosztikai eszközre bukkantak egy szekszárdi autószerelő műhelyben is. A pénzügyőrök ellenőrizték a szervizt, amikor a műhelyben ráakadtak a különböző típusokhoz illő bontott alkatrészekre, az autók szétszereléséhez szükséges eszközökre, egy laptopon pedig illegális szoftverek, hamis autódiagnosztikai eszköz volt.

Az ellenőrzés alatt épp szerelő alkalmazott azt mondta, hogy a bontásra ítélt autók külföldről érkeztek, a különböző hibakódolvasó szoftvereket pedig a saját járműveik javításánál használták, bontási tevékenységhez ugyanakkor engedélyt nem tudott bemutatni.


800 milliós fogás 🚬🚘 800 millió forint értékben foglaltak autódiagnosztikai eszközöket egy panellakásban a pénzügyőrök,...

Posted by Nemzeti Adó- és Vámhivatal on Wednesday, December 13, 2023

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések