A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

444-es filmet vetítettek a diákoknak fizika órán egy egyházi gimnáziumban

A 444 egyik aktuálpolitikai tematikájú filmjét vetítette le diákjainak pár hete a Budapesti Piarista Gimnázium egyik fizika tanára – tudta meg a Mandiner.

A piarista gimnáziumba járó diákok szülei azok után fordultak a laphoz, hogy – szintén szülői jelzések alapján – megírták, egy másik egyházi oktatási intézmény valamiért Molnár Áron baloldali politikai aktivistát találta legalkalmasabbnak arra, hogy a diákokkal beszélgessen színházi témában.

Az ügyben a Mandiner kérdést küldött ki az iskola igazgatójának, Horváth Bálint Pálnak, azt tudakolva, volt-e tudomása az említett esetről,

mit keres bármilyen aktuálpolitikai tartalom egy fizika órán, lett-e bármilyen következménye az esetnek, és bevett gyakorlat-e a gimnáziumban, hogy aktuálpolitikai tematikájú filmeket játszanak le a diákoknak.

„A szóban forgó esetről november első felében értesültem egy szülői bejelentésből, majd igyekeztem tájékozódni az eset körülményeivel kapcsolatban, és egyeztettem az iskola fenntartójával is. Az adott filmrészlet megítélésem szerint nem illeszkedik a tantárgy tematikájához, és annak aktuálpolitikai tartalma miatt is szakmai hiba volt a levetítése. Az érintett kolléga a felelősségét elismerte, és szóbeli figyelmeztetést kapott. Aktuálpolitikai témájú filmek lejátszása nem gyakorlat az iskolánkban” – reagált az iskolaigazgató.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések