A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

310 forint és egy bérlettok volt a rablás zsákmánya


Letartóztatásban a két fiatalkorú rablót, akik buszmegállóban, utcán raboltak, loptak, betörtek is.  

A Miskolci Járásbíróság elrendelte két fiatalkorú gyanúsított letartóztatását, akik a megalapozott gyanúja szerint november 23-án 14 óra körül a berentei buszmegállóban várakozó sértettől pénzt követeltek, majd megkísérelték erőszakkal elvenni a kezében tartott mobiltelefonját, azonban azt a sértett a zsebébe tette.

Rablás társtettesként

Ekkor fenyegetni kezdték, melynek hatására a sértett átadott nekik 310 forintot, továbbá erőszakkal elvettek tőle egy 500 forint értékű bérlettartó tokot.

A gyanúsítottak fenti cselekménye alkalmas társtettesként elkövetett rablás bűntettének a megállapítására.

Milliós az okozott kár értéke

A fenti cselekményen túl az egyik fiatalkorú gyanúsított 2023. július-szeptember-október hónapokban Sajószentpéter területén különböző vagyon elleni bűncselekményeket követett el, így megrongált egy házhoz tartozó kerítést, csatorna- és kamerarendszert, mellyel több mint 900 ezer forint kárt okozott, kifosztott egy magánszemély tulajdonában álló Snack automatát, ezzel 20.000 forint lopási kárt okozva, továbbá egy lakóházból mobiltelefonokat és cipőt tulajdonított el 100.000 forint értékben.

Ezek a cselekmények többrendbeli lopás és rongálás megállapítására lehetnek alkalmasak.

Fellökte a nehezen mozgó sértettet

A másik gyanúsított november 30-án Kazincbarcikán az utcán szándékosan ellökte a szemmel láthatóan mozgásában erősen korlátozott sértettet, neki 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozva.

Ennek a cselekménynek a Btk. szerinti minősítése védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette.

Valószínűleg újra megtennék

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottakat a fenti bűncselekmények elkövetése során a pénzszerzés motiválta, így fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb vagyon elleni bűncselekményeket követnének el.

A bíróság mindezek alapján – a rablási cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára is figyelemmel - egy hónapra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását, melyet javítóintézetben rendelt végrehajtani.

A végzés nem végleges.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések