A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij: megpróbáltak kiirtani bennünket, de most megállítjuk a sátánt


Rendkívül fontosnak nevezte szombaton Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, hogy "az orosz dominanciájú" Szovjetunió által elkövetett népirtásként emlékezzenek meg az 1932-1933-as nagy éhínségről, ukrán nevén a holodomorról, amelyben ukránok milliói haltak meg.


"Megpróbáltak kiirtani, legázolni, kínozni bennünket. El akarták kendőzni a valóságot előlünk, és örökre agyonhallgatni a rettenetes bűntetteket. Kudarcot vallottak" - jelentette ki beszédében az ukrán elnök, amelyben a Joszif Sztálin szovjet diktátor idején történt éhínségről emlékezett meg.

"A legmélyebb sajnálattal és tisztelettel adózunk több millió emberünk emlékének"- tette hozzá Volodimir Zelenszkij.

A tragédiát Ukrajnában holodomor néven tartják számon, amely "halálra éheztetést" jelent. Szombaton tartották az éhínség emléknapját.

Zelenszkij a tömeges éhezést Oroszország Ukrajna elleni jelenlegi inváziójához hasonlította, amelynek során közszolgáltatási és gabonaexporthoz használt létesítményeket támadnak.

"Ez egy olyan folyamat, amelyben a totalitárius szovjet politika és a jelenlegi orosz politika irányvonala egybevág. A sátánt nem állították meg. Nem lakolt meg. És most mi fogjuk megállítani" - jelentette ki Volodimir Zelenszkij.

Oroszország álláspontja szerint a holodomor nem volt népirtás, és nem csak Ukrajnában volt éhínség a 30-as években.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések