A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vajon mit keresett Soros György fia Ukrajnában?


Eligazítást tartott Soros György fia az ukrán vezetésnek. Sorosék az egyik legnagyobb háborúpárti szereplők az Egyesült Államokban, mivel eddig is hatalmas pénzeket kerestek a konfliktuson – állítja az Origó. A portál azt is bemutattak, kik a „hálózat” helyi emberei.


Az ukrán gazdaság fejlesztéséről és az újjáépítésről is beszélt az ukrán elnöki hivatal vezetőjével, Andrij Jermakkal Soros György fia, Alex Soros. A hivatalos közlemény szerint a találkozón részt vett még az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője, az elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója, Laura Silber, a Nyílt Társadalom Alapítványok érdekérvényesítésért és kommunikációért felelős alelnöke, valamint Olekszandr Sushko, a Nemzetközi Reneszánsz Alapítvány ügyvezető igazgatója – derült ki a cikkből, melyben megjegyezték, Soros György és fia tavaly óta Ukrajna támogatására, a háborús erőfeszítések fokozására buzdít.

Az Origó szerint a Soros-hálózat ukrajnai „helytartója”, Olekszandr Szusko jelezte, hogy a milliárdos alapítványa – amely 2014 óta 250 millió dollárt költött – a bombázások ellenére nem szünteti be tevékenységét, marad az országban. Azt írták, hogy a maradás mellett szól az is, hogy a milliárdosnak komoly érdekeltségei vannak Ukrajnában, ahol az „egyik embere” az „egyik legnagyobb földbirtokos”. „Egy másik embere” pedig katonai kötvényekkel nyerészkedik az orosz–ukrán háborún. Maga Soros pedig olyan energiacégekben érdekelt, amik a háborúból és szankciókból is komoly hasznot húznak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések