A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Uniós biztos: egy fillér sem jár Magyarországnak


Didier Reynders szerint Magyarország még nem teljesítette az összes feltételt

A Portfolio arról ír, hogy Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa kedden Strasbourgban kijelentette: az Európai Bizottság nem folyósíthat semmiféle forrást Magyarországnak, amíg „a magyar kormány minden követelményt nem teljesített, illetve a hiányosságokat nem orvosolta.”

Didier Reynders úgy véli, több reform, egyebek mellett az igazságszolgáltatást érintő intézkedés megvalósítása folyamatban van Magyarországon, ám bizonyos kérdések továbbra is nyitottak maradtak:

a bíróság függetlenségét, a szexuális kisebbségekhez tartozók jogait, illetve az akadémiai szabadság biztosítását szavatoló jogszabályok nem elégségesek, a gyermekvédelmi törvény is ide tartozik, 

– hangsúlyozta.

Az Európai Bizottság figyelemmel kíséri a magyar intézkedések végrehajtását – figyelmeztetett Reynders. Azt mondta, történtek változások Magyarországon, de ezek nem elégségesek.    

Mint kiderült,

az Európai Bizottságnak december 15-ig kell elfogadnia helyzetértékelését arról, hogy Magyarország részben vagy egészben megoldotta-e a problémákat, 

majd több további lépés megtétele után lehetősége van arra, hogy a megszorításokat törölje.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések