A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ungárnak elege van a "hisztériaellenzékből"


Lassan rutinná válik a DK-Momentum-LMP adok-kapok. Hét hónapra vagyunk az önkormányzati választásoktól.

Miután Donáth Anna vasárnap újra beleállt a DK-ba és az LMP-be, mondván, előbbi gúzsba köti az ellenzéket, utóbbi pedig Gyurcsányék KDNP-jeként viselkedik, Ungár Péter, az LMP társelnöke Facebook-oldalán küldött választ neki és Márki-Zay Péternek, aki „rendszer- és kormányváltó körutat” indított szombaton „Ébresztő, Magyarország! címmel.

Ungár szerint az ellenzék programja (azon összefogásé, amelyet Márki-Zay Péter vezetett és akit az előválasztás második körében a Momentum támogatott – jegyzi meg) a „semmitmondás csúcsteljesítménye” volt, szerinte az adórendszerrel kapcsolatban nem volt mondanivalójuk, mivel Márki-Zay egyetértett a Fidesszel, csak korrupcióentesen akarta megcsinálni ugyanazt, és feleslegesen volt szó rengetegszer az alkotmányozás kérdéséről is.

Márki-Zayra utalva hozzátette: szerinte az ellenzék „soha nem engedheti meg, hogy olyan jelöltekkel indulunk akinek szimpatikusabb volt a Fidesz adórendszere, mint az általunk elképzelt”, amit még annál is nagyobb problémának tart, minthogy Márki-Zay „monodrámává alakította a kampányt”. A pártok felelősségét Márki-Zay működésében ott látja, hogy az kerülhetett élre, aki szerint a mögötte állók jelentik az ellenzék legnagyobb problémáját.

Ungár szerint tévút 2022 után, hogy Donáth Anna és Márki-Zay Péter egyaránt előválasztásokat követel 2024-re: az LMP társelnöke szerint legutóbb „ez a módszer nulla plusz egyéni körzetet és egy, az ellenzék politikai ajánlatát kevésbé megtestesítő jelöltet eredményezett.” (Ungár itt nem említi, hogy a modell a 2019-es önkormányzati választásokon indult és akkor Karácsony Gergely sikeréhez vezetett – a szerk.)

Az LMP társelnöke úgy látja, a Momentum és Márki-Zay is azt állítja, hogy „a politikának az a célja, hogy morálisan felsőbbrendűnek tetszelegjenek, mint más pártok vagy a választópolgárok maguk”, amit helytelennek tart. Úgy fogalmazott:

„a hisztériaellenzék, amely önmagáról önmagáért beszél, hogy önmaga morális mércéjét megüsse kudarcra van ítélve. Donáth Anna és Márki-Zay Péter hisztériájának az alternatívája az LMP.”

Bejegyzésében a DK-ról Ungár nem tett említést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések