A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb szerb párt kampányol a BRICS-el

Újabb szerb politikai párt tűzte zászlajára, hogy az ország hagyjon fel az uniós csatlakozással, s inkább a BRICS-hez közelítsen.

Korábban a radikálisok kampányoltak ezzel, most pedig a Zavetnici, azaz a Fogadalomtevők jobboldali párt vezetője jelentette be, hogy itt az ideje, hogy Szerbia kilépjen Brüsszel elszigeteltségéből. Mint a párt vezetője fogalmazott a honlapukon,

az Európai Uniónak van alternatívája, s ez a BRICS.

Milica Djurdjevics Sztamenkovszki, a politikai szervezet elnöke a médiának adott nyilatkozatában kijelentette, hogy a BRICS a világ vezető gazdaságait egyesíti, és a világ összes erőforrásának több mint 50 százalékát ellenőrzi, nem számítva azokat az országokat, amelyek egyelőre kivárnak.

Szerbia több mint 20 éve az európai integráció csapdájában van, ennek következménye a szuverenitás elvesztése és a hazai gazdaság szétesése, ideje kilépni a brüsszeli elszigeteltségből.
Sztamenkovszki hozzáfűzte: a BRICS-tagországok barátsággal viszonyulnak Szerbiához.

Ezzel szemben az Európai Unió politikája a zsaroláson alapul.

A jobboldali pártvezető hangsúlyozta: A BRICS-tagok nem ismerik el Koszovó függetlenségét, s minden közvélemény-kutatás szerint a szerb állampolgárok jobban bíznak a BRICS-ben, mint az EU-ban, éppen ezért a koalíciójuk azt fogja kérni, hogy Szerbia a BRICS csoportosulás részévé váljon, mert ott az ajtó nyitva áll előttük – mondta.


❗👉🏻 "Време је да Србија изађе из бриселске изолације. Европска унија има алтернативу. То је БРИКС", поручила је данас...

Posted by Српска странка Заветници on Tuesday, November 14, 2023

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések