Hirdessen itt

Úgy megrázta egy nő a csecsemőjét, hogy a baba életveszélyes sérülést szenvedett


A vádirat szerint a fiatalkorú, állami nevelésben élő, az iskolából folyamatosan igazolatlanul hiányzó vádlott teherbe esett az akkor még szintén fiatalkorú barátjától, és 2022 márciusában kisfia született. A gyereket a fiatalok közösen nevelték a nagyszülők nyírmihálydi otthonában.


2022 októberében az akkor 15 éves vádlott a hét hónapos csecsemő etetéséhez kezdett, azonban a gyermek az ételt nem akarta elfogadni, amin a vádlott feldühödött, és a gyermekét két kézzel megemelve erősen megrázta. A kisfiú hangosan sírni kezdett, de a nő a kiságyba fektette, majd a szobában takarítani kezdett.

A gyerek szokatlan sírására a nagymama figyelt fel, aki a gyermeket a kiságyból kivéve észlelte, hogy a kisfiú elernyed, a fejét nem bírja megtartani, és hány, ezért haladéktalanul orvosi segítséget kért.

A gyermek koponyájában a rázás miatt bevérzés keletkezett, amely életveszélyes állapotot idézett elő, a súlyosabb következmény elmaradása csak a szakszerű orvosi beavatkozásnak köszönhető.

A főügyészség a fiatalkorú elkövetővel szemben életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat – olvasható a közleményben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések